Site icon Blog de discuții Loftrek

Între poveste, vis și realitate. Magia locurilor de joacă Orient

Vă este dor cateodată de basmele copilariei? Ar putea acestea să prindă o formă reală pentru copiii noștri?

Locurile de joacă – poveste și magie

Locurile de joacă au fără îndoială o magie aparte. Sunt legate de copilărie, de zâmbete, de bucurie. Alături de copilul nostru, pe care-l însoțim la locul de joacă, merge adeseori și copilul din noi. De cele mai multe ori însă, acesta refuză să apară, ascuns fiind printre grijile și gândurile noastre.

Vă mai amintiți despre copilul din voi? Acela căruia nu-i trebuiau decât un leagăn și ceva imaginație ca să facă înconjurul lumii într-o rachetă? De acea mică prințesă rotindu-se în carusel, ca și când ar face înconjurul lumii? De bucuria aceea amestecată cu uimire și surpriză când puteau să-și lase visele să zboare?

Știu că vă amintiți. Copilul din noi nu pleacă niciodată. El este cel care ne face parteneri de joacă ai copiilor noștri, și tot el ne întinde colțurile căzute ale buzelor în zâmbete magnifice atunci când îl lăsăm să zburde prin realitatea noastră. Așteaptă mereu prilejuri să apară, să se bucure, să colinde lumi intregi.

Locurile de joacă de azi sunt cu siguranță frumoase. Echipamentele nu sunt doar multifuncționale, ci și atractive, dar pot ele să întruchipeze povești? Pot crea ele acea magie de care vorbim când intram într-un loc de joacă?

Basmul nesfârșit al copilăriei

Ca să-l transformăm într-un tărâm magic, unui loc de joacă îi trebuie poveste și culoare. Fără ele acesta ar fi doar un loc de joacă și atât. Tărâmurile de poveste trebuie să fie similare celor pe care le-am construit cu ochii minții când părinții noștrii ne citeau despre castele și împărați. Forma concretă, reală, a locurilor de joacă de poveste, este aceea care compune povești. Și cum le poți compune altfel decât cu elementele specifice?

Echipamentele de joacă Orient sunt ele însele o poveste,

prin culoare, prin formă, prin componentă. Satisfacția vizuală este primul impuls care te trimite spre ele, apoi descoperi pe rând activitați multiple și amuzante, pretexte de personaje din lumea poveștilor sau posibilități de improvizare provocatoare.

Originalitatea lor este dată de elementele specifice basmelor, pe care le întâlnim predominant: castele împărătești cu turnulețe, flori și fluturi fermecați, buburuze gigant, animăluțe prietenoase care au corpuri de tobogane, cățărători cu urme uriașe de zmei, poduri pe unde poți ajunge la balauri sau leagăne și băncuțe vrăjite, cu forme umane, care așteaptă să le readuci la viața, sunt câteva particularități ale acestor echipamente.

Imaginație și culoare – castelul fermecat

Poți să fi ce vrei tu în lumea fantastică oferită de echipamentele Orient. Cu siguranță un loc de joacă amenajat cu acest tip de echipamente va transforma orice copil într-un personaj de basm, îl va lăsa să zburde liber printr-o lume de poveste. Privindu-l jucandu-se, vor prinde viață toate basmele uitate, rătăcite printre gânduri, de care-ți era dor, și alături de copilul tău vei deveni bucuros. Îți vei aminti cât de spectaculoasă și specială este copilăria. Cât de rare sunt clipele când te poți lăsa acaparat de ea, căt de neprețuite.

Oferiți-le copiilor locuri de joacă de poveste, familiare, pline de magie și culoare. Lasați-I să descopere lumea magică a fanteziei, lăsați-le poveștile să prindă viață, oferindu-le locuri de joacă compatibile cu basmele din lumea lor. Câștigul va fi unul imens, atât pentru copilul tău cât și pentru tine, prelungind mereu, incredibil de spectaculoasa lume a copilăriei.

Exit mobile version