Site icon Blog de discuții Loftrek

Spune bun venit cu un Like, sistemelor de joacă inovative!

V-ați întrebat cum ar fi dacă am avea locuri de joacă prevăzute cu Wi-Fi? Sau cum ar fi să ne putem însoți copiii la locuri de joacă bazate pe sisteme digitale, care functionează cu energie solară? Sună spectaculos nu-i așa? Inovațiile din toate domeniile, inclusiv cele în materie de locuri de joacă, sunt continue, dezvoltând mereu concepte și sisteme performante, bazate pe tehnologii și aplicații de ultimă oră.

Crearea de locuri de joacă bazate pe sisteme inovative vine din necesitatea de a atrage din nou copiii către locurile de joacă, către mișcare.

Imagination Playground – inovativ-imaginativ

Un sistem inovativ-imaginativ în materie de joacă cu totul revoluționar este Imagination Playground. Este un joc în totalitate mobil, compus din piese diferite ca formă și mărime, confecționat dintr-o spumă specială. Poate transforma orice spațiu interior sau în aer liber, într-un loc de joacă. Cu ajutorul acestor piese copiii pot construi și crea obiecte după bunul lor plac, fără reguli impuse, doar cu imaginație și creativitate. El încurajază autoexprimarea, dezvoltă abilitațile cognitive și sociale, combinând toate beneficiile jocurilor educative și logice.

I-Play, joaca digitala si creativa

O abordare cu totul diferită vine printr-un sistem inovator de joacă, I-Play. Dezvoltat de oameni de știință din domeniul sportiv și special conceput pentru a motiva nevoia de mișcare in cel mai plăcut mod, prin joacă. Rolul său este unul stimulativ, încurajând mișcarea, având la bază două componente esențiale: joaca digitală și cea creativă. I-Play este alimentat cu energie solară și este legat în rețea prin cartele GSM oferind posibilitatea de a conecta toate locurile de joacă din țară. Poți să compari scorul tău la joacă cu cel al altor copii inclusiv din alte orașe.

Caruselele diversificate, cu liane, plase de cățărare, frânghii, platforme pe arcuri sau poduri suspendate vin să dea copiilor noștri o fantezie de mișcare. Dimensiunile și formele acestora sunt impresionante, permițând utilizarea simultană a unui număr mare de copii. Sens giratoriu, Liane, Stimulator de zbor, Astronaut sau Astru, sunt câteva dintre tematicile acestui tip de carusele.

Hip-Hop – creativitate si miscare

Sistemele Hip-Hop – Acestea sunt moderne și exclusiviste, luând naștere din imbinarea jocului creativ cu mișcarea. Forma acestora este una distingtivă, iar proprietățile de mișcare ale platformelor pot crea etape de mișcare corespunzatoare ritmului utilizatorului. Hip-Hop, Tunet sau Surf vor captiva prin eleganța și originalitate.

Inovativ în echilibru și coordonare – Predominante acestui domeniu, rămân traseele din lemn sau oțel. Concepute să stimuleze la mișcare într-un mod original, aceste trasee combină fericit exercițiile fizice cu capacitățile de echilibru și coordonare. Pot fi utilizate de toate categoriile de public, ajutând nu doar la menținerea unei condiții fizice optime, ci și la un tonus psihic ridicat. Componența lor este diversificată și conține elemente interesante de structurare: poduri mobile, cu sfoara, bârne de echilibru, cilindri învârtitori, elemente alpine sau pași denivelați.

Inovativ-stimulativ – Aici încadrarea perfectă o reprezintă parcurile tematice amenajate, de dimensiuni apreciabile și deosebit de atractive. Componența acestora este în funcție de tematică, toate echipamentele încadrându-se în temă, prin aspect, mod de utilizare, particularități sau proprietăți specifice. Stimulează la joacă sugerând și oferind posibilități de scenarii de joacă inspirate din tematicile existente. Parcul Vestul Salbatic, Exploratorul sau Jocuri cu apă sunt câteva exemple concludente în acest sens.

Ideile inovatoare sunt mereu bine venite. Noile echipamente I-Play de la Neospiel, funcționează cu energie solară și pot fi instalate oriunde. Formele și componența acestor echipamente reprezintă viitorul în materie de joacă digitală și creativă. Încă nu avem Wi – Fi la locurile de joacă, dar cu siguranță nu va mai dura mult până atunci. Ne dorim cu toții o lume mai bună, cu spații de joacă ideale. Trimite-ne idea ta în materie de joc inovativ! Evoluția oricarui domeniu s-a bazat dintotdeauna pe ideile care păreau inaccesibile. Accesibilitatea lor depinde de marele Like, pe care noi îl dăm inovațiilor.

Exit mobile version