Site icon Blog de discuții Loftrek

Tatrabob – o experiență unică în orice sezon

tatrabob 02Încă din copilărie eram înnebunită după roller coaster-e. Erau singurele distracții adevărate în opinia mea, iar tentația unei curse cu roller coaster-ul era una majoră. De ce-mi plac atât? Pentru că oferă adrenalină, merg în viteză, virajele sunt neașteptate și te fac să te simți curajos, puternic, invincibil. Sunt ceva diferit!

Posibilitățile restrânse de utilizare pe timp de iarnă au stat la baza conceperii de noi modele, care să poată fi utilizate în orice anotimp. Evoluția roller coaster-elor este una spectaculoasă, iar noile modele sunt uimitoare. Fiind  controlabile în totalitate de către utilizator, nu mai crează teamă și nu provoacă stări de rău, cum se întâmpla frecvent la celebrele roller coast-uri suspendate, din parcurile de distractii.

Tatrabob – roller coaster-ul pentru orice sezon

Noul model Tatrabob este pe cât de simplu pe atât de ingenios. Poate fi folosit pe tot parcursul anului și poate fi utilizat simultan de către un adult și un copil. Sună tentant nu? Să aflăm câte ceva despre el.

Experiență unică,  emoție reală

Senzațiile pe care le experimentezi într-o cursă cu Tatrabobul sunt un conglomerat unic, compus din emoții, viteză, libertate, surprizele unui traseu neașteptat, configurația terenului și peisajul fantastic. Siguranța pe care o oferă mulțimea de senzori care contorizează boburile, verifică poziția cablului de tractare sau controlează mecanismul de blocare/deblocare, lasă loc relaxarii complete, fără crispări sau temeri, pentru o cursă incitantă, confortabilă și sigură. Dacă n-ai încercat niciodată un roller coaster ai pierdut cu siguranță o latură a divertismentului pe care trebuie s-o recuperezi cât mai curând.

Cum funcționează?

Este condus în totalitate de propria inerție, de forța gravitațională și centrifugă, toate asociate pentru o cursă plină de dinamism și adrenalină.

Utilizatorii controlează în mod direct viteza și distanța față de boburile de pe pistă. Traseul Tatrabob-ului este unul gravitațional și este astfel proiectat încât viteza medie a bobului să nu depașească 25 km/h, iar cea maximă 40 km/h.

Traseele sunt diferite comparativ cu ale altor roller coaster-e, fiind concepute la cerere, cu o mulțime de elemente de configurare care să facă cursa mai spectaculoasă, prin păduri, pe dealuri sau la înălțime. Astfel, rampele de salturi, valurile, spiralele sau zonele de răsucire, compun trasee spectaculoase, în zone pe care nu visai să le explorezi în viteză.

Cât e de sigur?

Ecartamentul lat, compus din două șine tubulare, asigură o utilizare sigură, silențioasă și confortabilă și poate susține 300 de ture/oră. Plasele de siguranță montate pe lângă pistă, alături de podelele laterale, asigură siguranța completă a utilizatorilor și sunt amplasate în toate porțiunile în care înălțimea pistei depășește 1m față de sol. Nu este necesară niciun fel de manipulare manuală iar operarea se face doar de către 2 persoane.

Tatrabob este el insuși o atracție. Provocator, incitant, amuzant. Cu siguranță dacă l-am avea prin stațiunile noastre montane, prin centrele de agrement sau prin locațiile unde ne petrecem vacanțele, am avea parte de mai mult spectacol și experiențe inedite, motiv pentru care am trece mai des, indiferent de anotimp.

Exit mobile version