Site icon Blog de discuții Loftrek

Parcuri fitness și work out – soluții inteligente de amenajare

Cum putem îmbunătăţi structura parcurilor fitness și ce am putea face pentru crearea de astfel de parcuri noi? În primul rând soluţii inteligente de amenajare!

Promovarea sportului și a mișcării în aer liber a devenit imperativă, mai ales în rândul tinerei generații. Problemele legate de sedentarism și obezitate sunt arhicunoscute. Varianta la îndemână, cu cele mai multe beneficii pentru toate generațiile rămâne parcul fitness.

Fitnessul urban a căpătat amploare și în România, odată cu înfiinţarea diferitelor grupuri și comunități, precum cei de la Fitness Urban Grup România, care promovează o “schimbare prin mișcare”.  Oameni implicați, precum Doru Dorobat, militează pentru un stil de viață sănătos, atrăgând din ce în ce mai mulți oameni spre mișcarea în aer liber. Aceste grupuri, alături de comunitățile locale, pot determina construirea de zone fitness, dar și parcuri “street workout”, foarte apreciate în SUA, dar și în Europa.

Beneficiile mișcării în aer liber sunt incontestabile iar îmbunătățirea stilului de viață prin sport, a devenit o preocupare atât a comunităților cât și a reprezentanților acestora din administrație.

Conceptele noi de mişcare sunt structurate să încorporeze grupe de exerciții pentru programe complete de fitness, bine echilibrate, care conțin exerciții variate, pe categorii: fitness aerobic, fitness muscular și cardio,  precum și echilibru sau mobilitate.

Unul dintre conceptele de ultimă generație este 4FCIRCLE, o variantă completă de mișcare în aer liber, având în componență  mai multe module, fiecare cu specificul său. Grupurile de utilizatori cărora le este dedicat sunt multiple, primul dintre ele fiind familia extinsă, cu toate generațiile care o compun, dar și turiști, sportivi sau amatori de sport.

Parcurile street workout sunt adoptate pe scară largă, mai ales de către generațiile tinere. Mulțimea de activități care se pot efectua într-un astfel de parc precum și interacțiunea dintre tineri, le situează în categoria spațiilor publice preferate de noua generație.

Cel mai implementat concept în  materie de street workout este Calisthenics, care a format la rândul său grupuri și comunități precum Romanian Calisthenics sau Calisthenics Romania Brothers. Abordarea diferită cu care vine acest concept este cea a folosirii greutății propriului corp, pentru a lucra toate grupele de mușchi, cu ajutorul anumitor tipuri de exerciții. O stație cu niveluri de dificultate diferite, va oferi mai multe tipuri de programe decât aparatele simple, asociate.

O altă solutie inteligentă de amenajare vine de la traseele fitness complexe.  Tematice sau combinate, acestea aduc în plus varietatea unor programe de exerciții pe cât de eficiente pe atât de ușor de executat. Simpla parcurgere zilnică a unui astfel de traseu, fără alt efort suplimentar, te va menține în formă, oferindu-ți un stil de viață sănătos. Publicul țintă al acestor trasee poate fi divers, pornind de la orice amator de mișcare, până la baze de antrenament militare, tabere de pregătire, sau baze de recuperare.

Avantajul comun al acestor soluții inteligente de amenajare, comparativ cu al altor echipamente fitness pentru parcuri, este că sunt structurate ca și concepte, îmbinând mai multe beneficii, nu doar fizice ci și psihice și sociale, acoperind  grupuri de vârstă extinse. Sunt concepute să favorizeze interacțiunea între generații, să propună soluţii simple de sport și mișcare, accesibile și benefice.

Vrei să adopți un stil de viață sănătos? Îți dorești un parc fitness performant? Alege soluții inteligente de amenajare!

Exit mobile version