Site icon Blog de discuții Loftrek

Ai un copil sub trei ani? Unde mergeți la joacă?

Am remarcat în mai multe comentarii la articole pe tema locurilor de joacă, că mulți părinți își doresc ca locurile de joacă să conțină minim un echipament de joacă pentru copiii sub trei ani.

Importanța utilizării corespunzătoare a ansamblurilor de joacă, în funcție de vârstă și număr maxim de utilizatori nu este una formală. Acestea sunt concepute în primul rând să fie sigure, și mai apoi să ofere distracție și mișcare.

Pornind de la materialele utilizate și continuând cu activitățile pentru care au fost concepute, grupele de vârstă, dimensiunile și înălțimea maximă de cădere, până la perimetrul de siguranță, nimic nu este “universal”.

Orice loc de joacă are nevoie de echipamente pe categorii de vârstă, această segmentare nefiind deloc întâmplătoare. Încă din faza conceptuală se pune problema siguranței depline, fără a neglija designul și multifuncționalitatea. Fiecare vârstă are specificul ei, atât din punct de vedere psihic cât și fizic. Aici puteți vedea un loc de joacă cu echipamente pentru copiii până la patru ani ca să vă imaginați cum poate fi amenajat un astfel de loc de joacă.

Echipamentele corespunzătoare acestei categorii (sub 3 ani)  sunt concepute  conform nevoilor particulare ale acestui segment de vârstă, cu diferențe semnificative de înălțime și accesibilitate, față de celelalte categorii de echipamente de joacă. Au altă structură a activităților, una specifică, și o diversitate mai puțin complexă. Dacă nu sunt întrunite aceste cerințe, micuții nu vor putea folosi locurile de joacă în deplină siguranță sau acestea vor deveni inaccesibile pentru ei.

Așadar, dacă vă confruntați cu lipsa sau deficitul unor astfel de echipamente la locul vostru de joacă,  faceți o cerere online primăriei de care aparțineți, după modelul de mai jos, pentru a vă ajuta să rezolvați această problemă.

Iată un model simplu de completare a cererii:

Stimate domnule/doamnă primar,

Locul de joacă de pe strada ……. nu conține niciun echipament de joacă pentru copiii sub 3 ani, motiv pentru care copilul meu nu se poate juca alături de ceilalți copii, pe echipamentele de joacă existente. Vă rog să suplimentați echipamentele de joacă pentru grupa de vârstă sub 3 ani cu urmatoarele echipamente:

Sunt convins/ă că înțelegeți faptul că pentru părinții copiilor de până la 3 ani acest aspect este extrem de important și de maximă prioritate.

Vă mulțumesc.

Siguranța copiilor noștri trebuie să fie o prioritate, iar aceasta nu poate fi dobândită decât prin echipamente corespunzătoare vârstei lor.

Locul vostru de joaca are echipamente pentru copii sub 3 ani?

Exit mobile version