Site icon Blog de discuții Loftrek

Concepte de parcuri tematice – inspiratia alegerii

Azi va propun sa discutam despre criteriile pe care le implica alegerea unui loc de joaca potrivit locatiei in care ne aflam, despre cum abordam partea tematizarii acestuia, cum se pot grupa aceste teme in functie de categoriile de varsta precum si alte caracteristici de care trebuie sa tinem seama atunci cand dorim amenajarea unui astfel de loc.

Concept parc – Exploratorul

In primul rand vom gandi tema parcului, conceptul pe care am putea sa-l adaptam cel mai bine zonei noastre. Pentru ca alegerea noastra sa fie una inspirata trebuie sa tinem seama de cateva conditii esentiale cum ar fi categoriile de varsta carora le este destinat, tematizarea in functie de locatie, dimensiunea locatiei disponibile si gama de preturi in care sa se incadreze. Conceptele de parcuri tematice sunt create pentru a desavarsi orice amenajare de locuri de joaca sau parcuri fitness, componenta acestora nefiind deloc intamplatore. Scopul realizarii lor a fost unul atat de functionalitate si siguranta cat si de estetic si incadrare perfecta in orice ambient.

Daca locatia ce se doreste sa fie amenajata este situata de exemplu in curtea unei gradinite, vom opta pentru un concept de parc pentru grupa de varsta cuprinsa intre 3-6 ani, cu o tematica adecvata activitatilor si intereselor acestui segment de varsta, cum ar fi parcurile din gama economic. Acestea sunt compuse din echipamente de joaca adecvate acestui segment, insumand pe langa activitatile de joaca corespunzatoare si o multime de optiuni tematice dupa preferinte. Propunerile pentru acest gen de amenajare sunt multe si diverse, printre care va sugeram modelele “ratusca” sau “foca” din categoria lemn , sau “animale”,” padure”, “jungla”, “ocean”, “calatorul” sau “modern”, din categoria economic. In functie de zona ce se doreste amenajata, se poate opta pentru un concept care sa se incadreze in tematica zonei, realizand astfel nu doar un loc de joaca modern si multifunctional ci si un spatiu perfect incadrat in ambientul zonei.

Astfel, daca dorim un concept de parc pentru o locatie la munte, si o grupa de varsta 3-6 ani, putem alege “circ” sau “foca” iar daca avem o categorie de varsta intre 6-12 ani alegerea perfecta va fi un concept parc din lemn, cu tema “exploratorul”, ”cedru”, ”molid” sau “fortul”, care se vor incadra perfect in aria existenta.

Parc tematic – Ocean

Schimband registrul zonei, pentru locatii situate in apropierea marii (hoteluri, statiuni), tot in functie de categoriile de varsta se pot alege tematici ca “ocean”, pentru categoria 1-12 ani, sau parc ”jocuri cu apa” din gama lemn, alegeri care contin activitati si tematici specifice acestui tip de relief.

Pentru o zona cu arhitectura clasica, se pot alege concepte ca “vestul salbatic”, sau “vagon” din gama lemn, pentru varste pana la 12 ani, dar si teme ca” padure” sau “fortareata” destinate atat prescolarilor cat si scolarilor. Pentru zone cu flux mare de calatori, (gari, aeroporturi), se pot alege teme cum ar fi “calatorul”, “exploratorul” sau centrele de joaca.

Si oferta pentru concepte de parcuri fitness este una completa, oferind concepte de parcuri cu echipamente gama 4circle sau Neospiel, pentru adulti, din gama “standard” sau inox, dar si pentru copii, incurajand un stil de viata sanatos prin sport si miscare. De asemenea, pentru persoanele cu dizabilitati, combinam echipamente fitness de exterior, pentru formule cat mai eficiente si utile de miscare in aer liber, dar si de recreere prin sport.

In ultimii ani, evolutia parcurilor tematice a fost una spectaculoasa odata cu confirmarea importantei acestor spatii in marile aglomerari urbane. Parcurile zilelor noastre nu mai seamana cu cele din trecut, ele fiind nu doar multifunctionale ci si elegante, diversificate si sigure. Caracteristicile de amenajare ale unui parc nu sunt deloc simple, ele fiind rezultatul multor ani de studii si cercetari in domeniu, pentru a obtine formule cat mai diversificate, insumand tematici si tehnici de amenajare care incorporeaza toate compartimentele educationale si sociale care corespund unei relaxari educative prin joaca, sport si miscare.

Considerentele amenajarii unui parc nu sunt nici ele simple,

trebuind sa se tina seama de o multime de factori care formeaza un cumul de necesitati si dorinte ale publicului utilizator, dar si tendinte si influente care dau personalitate si stil. Configurarea unui parc amenajat reprezinta un concept, o gandire complexa, o viziune completa, cu caracteristici specifice, alese deloc intamplator, pentru a obtine combinatiile si asocierile cele mai fericite intre echipamente si cerinte. In cadrul unui concept toate elementele trebuie armonizate sub o tematica bine definita, originala si atractiva, care sa creeze si sa dezvolte aceea obisnuinta de consum specifica produselor de calitate. Alaturi de functia de proiectare a valorii unei marci de produse, un concept de parc reprezinta un spatiu multifunctional care poate imbina cu succes functiunile de prezentare ale unor echipamente de joaca profesionale, stabile si sigure, cu cele ale unei zone de divertisment complexe si multifunctionale.

Loftrek va propune concepte de parcuri tematice diverse, pentru orice locatie si orice categorie de varsta, configurate special pentru a satisface toate tipurile de preferinte . Succesul conceptelor de parcuri este unul in crestere, cu mare succes la public, datorita faptului ca sunt inedite, unice si iesite din tipare satisfacand atat dorinta de nou cat si cea de divertisment si relaxare, fiind spatii personalizate, care se reinventeaza mereu, spre incantarea si satisfactia publicului de toate categoriile.

Exit mobile version