Site icon Blog de discuții Loftrek

Cum aleg familiile cu copii hotelul ideal

 

Când mergem în vacanță cu familia, principalul criteriu după care ne alegem cazarea este cel al serviciilor pentru copii. Fie că vorbim de locuri de joaca, piscine sau mâncăruri speciale, ne place să le avem la dispoziție deoarece copiii au nevoi diferite de ale noastre.

Să aruncăm o privire spre câteva hoteluri celebre, specializate în vacanțele de familie, unde divertismentul și serviciile pentru copii sunt cel puțin la fel de importante ca și cele pentru adulți:

Marriott Shadow Ridge – Palm Desert, SUA

Alături de facilități precum spa și centru wellness, piscină în aer liber sau terenuri de sport, acesta deține un club pentru copii plin de farmec și culoare, parte a compartimentului de divertisment și servicii pentru familii.

Cu un mobilier inspirat din jocurile lego și cubul rubic, atmosfera este una care captivează prin formă și culoare. Liniile geometrice ale mobilierului se completează perfect cu pereții și tavanul, oferind o simetrie plăcută și calmă. Piesa de rezistență a acestui spațiu este cu siguranță microbusul model retro, plin de perne colorate pentru o ședere cât mai plăcută.

Paradise Resort – Queensland, Australia

Un complex hotelier complet, specializat pe divertismentul de familie. Camere cu mobilier special pentru copii, cu elemente decorative specifice și picturi cu personaje îndrăgite din lumea poveștilor. Parcul acvatic, patinoarul, piscina, sala de gimnastică sau magazinul, sunt concepute special pentru a putea fi utilizate și de către copii.

Aceștia au un club doar pentru ei, cu 9 zone tematice de joacă, unde pot participa la activități diverse sau pot sărbători diferite evenimente alături de alți copii. Grupa de vârstă este una generoasă, 0 – 12 ani, și satisface cu siguranță multe dintre pretențiile micilor vizitatori.

Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel – Ortisei, Italia

Divertismentului și serviciilor pentru copii le-au fost alocați nu mai puțin de 1250 m2.  Fiecare copil primește o brățară cu o culoare care corespunde categoriei sale de vârstă, pentru a i se putea acorda autonomia specifică vârstei sale. Camera pentru joacă de familie are o zonă separată, unde copiii se pot juca alături de părinții lor, iar restul zonelor de joacă sunt supravegheate permanent de personal calificat.

Căsuțe de joacă amuzante și atractive, piscină cu bile, lego, jucării pentru diferite categorii de vârstă, școală de ski sau de biciclete, restaurantul special pentru copii sau serviciile de supraveghere, sunt facilități prețuite de către părinți. Copiii au o zonă specială de wellness, pe grupe de vârstă. Cei mici pot face băi colorate sau masaj ușor, cei mai mari relaxare în jacuzzi iar adolescenții pot face tratamente de curățare facială sau fitness.

Sealife Family Resort Hotel – Antalya,Turcia

Pe lângă camerele de familie, hotelul oferă o piscină exterioară cu tobogan, care poate fi utilizată și de către copii, dar și un club de joacă special amenajat. Fotolii și echipamente soft-play, tobogane și leagane de dimensiuni mici, măsuțe și scăunele pentru diferite activități, piscină cu bile și table de desenat, jocuri electronice interactive sau tematice, sunt câteva dintre distracțiile celor mici. Culorile pardoselii, albastru și portocaliu, compun o atmosferă primitoare, transmit bună dispoziție și antren.

Serviciile pentru copii au luat amploare în ultimii ani, fiind din ce în ce mai solicitate de către familiile care pleacă în vacanțe dar și de diverse agenții care organizează tabere școlare la munte sau la mare. Un hotel care pune accent pe confortul întregii familii va fi întotdeauna bine cotat, iar nivelul de ocupare va fi unul crescut, de la an la an.

 

Exit mobile version