Site icon Blog de discuții Loftrek

Cum poate fi adaptat nevoilor tale locul de joacă pe care îl amenajezi?

Foarte multe primării, atunci când decid că vor amenaja un nou loc de joacă în comunitatea lor, se confruntă cu dilema componenței acestuia. Ce fel de echipamente ar trebui să fie? După ce criterii se pot selecta acestea? Care ar fi cea mai potrivită formulă pentru ca locul de joacă să fie încadrat perfect în ambient dar să corespundă și nevoilor comunității căreia îi este destinat?

Loc de joacă în parc

Vom încerca să răspundem acestor “dileme” cu câteva întrebări frecvente pe care trebuie să ți le pui atunci când vrei să amenajezi un loc de joacă:

Unde se instalează locul de joacă?

Este aproape de plajă? Este un loc cu soare mult, mai la sud? Este în pădure sau în curtea unei clădiri de patrimoniu? Există echipamente adecvate fiecărui mediu, în așa fel încât acestea să poată fi atât potrivite cât și evidențiate, în funcție de specificul locației.

Doriți un loc de joacă care să vă reprezinte arhitectural?

Dacă dorești ca locul tău de joacă să fie o piesă de rezistență în prezentarea orașului tău, îl vei alege după criteriile specifice  zonei tale, putând mai apoi să-i folosești fotografia în orice prezentare a orașului tău, pentru a-i crește acestuia valoarea de prezentare.

Dorești un loc de joacă tematic?

Mulțimea de teme disponibile în materie de echipamente de joacă te va ajuta să-ți personalizezi locul de joacă cu tematicile dorite: ocean, pădure, spațial, animale sau castele.

Există copii cu nevoi speciale în acea zonă?

Alegerea cel puțin a unui echipament de joacă pentru copii cu nevoi speciale nu numai că va oferi posibilitatea unui joc incluziv, dar va spori multifuncționalitatea locului de joacă. Acestea există în mai multe forme și dimensiuni, și susțin incluziunea prin joacă, una dintre prioritățile oricărei comunități.

Echipamente de joacă adecvate vârstei

Câți copii vor folosi locul de joacă?

Foarte multe locuri de joacă sunt supra aglomerate, lucru destul de neplăcut, deoarece copiii se pot lovi jucându-se în aceste condiții. Întotdeauna alegeți echipamentele de joacă luând în calcul atât numărul de copii din locul respectiv cât și creșterea natalității, pentru a evita neplăcerile supra aglomerării.

Care sunt segmentele de vârstă ale copiilor cărora le este destinat locul de joacă?

Copiii au nevoi diferite, în funcție de vârsta lor. Optați pentru echipamente care să acopere segmentele de vârstă existente în acea zonă, ca să reduceți posibilitățile utilizării acestora de către copiii care nu au vârsta potrivită pentru utilizarea acelor tipuri de echipamente.

Care sunt posibilitățile de întreținere?

Dacă vei amenaja locul de joacă, copiii vor veni în număr mare. Ai posibilitatea să-l păstrezi funcțional și în siguranță?

Vrei să folosești echipamentele pentru menținerea unei forme fizice bune a copiilor?

În acest caz alege echipamentele fitness pentru copii, sau traseele din această categorie.

Ce tip de suprafață dorești pentru locul de joacă?

Orice tip de suprafață are avantaje și dezavantaje. Înainte să optezi pentru una ar trebui să te uiți pe site-ul furnizorului tău de echipamente ce ți se potrivește cel mai bine  și care dintre ele este cea mai avantajoasă pentru tine.

Siguranță și distracție

Ai analizat toate aspectele care țin de siguranța copiilor la locul de joacă?

Echipamentele trebuie achiziționate de la furnizori acreditați, care dețin certificatele de siguranță corespunzătoare, și oferă răspunsuri pertinente la toate întrebările tale.

Te-ai asigurat că părinții care își însoțesc copiii la locul de joacă au un spațiu dedicat de unde să-i supravegheze?

Majoritatea părinților rămân cu copiii la joacă, fiind necesare bănci dedicate acestora sau de ce nu,  aparate fitness care să-i facă activi, fără să plece din preajma micuților.

Ca la orice investiție care implică costuri semnificative, și la locurile de joacă sunt lucruri particulare care trebuiesc știute înainte să investești în acest domeniu. Doar așa locul de joacă va fi unul potrivit nevoilor utilizatorilor săi și va putea fi folosit vreme îndelungată.

Întreabă-ne despre locul de joacă potrivit în zona ta!

 

Exit mobile version