Site icon Blog de discuții Loftrek

Locuri de joaca – Siguranta si Functionalitate

   Vremea nesperat de calda pentru perioada aceasta poate deveni prilej de plimbare si relaxare alaturi de copiii nostri, in locurile de joaca special amenajate care exista in aproape orice cartier. Nu trebuie insa sa neglijam cateva aspecte importante legate de siguranta copiilor nostri la locul de joaca.
   In primul rand trebuie sa vedem cum arata suprafetele pe care sunt amplasate locurile de joaca. Conform normelor de siguranta acestea pot fi acoperite  cu gazon, cu nisip sau cu pavimente elastice. Daca acestea sunt inlocuite de pamant batatorit, cioburi de sticla amestecate cu nisip, daca exista gunoaie si animalele  au acces in acest spatiu, atunci siguranta copiilor este compromisa.
   De asemenea trebuie sa fim atenti la ansamblurile de joaca. Acestea trebuie sa fie functionale si complete, iar amplasarea lor trebuie sa fie conform normelor de siguranta in vigoare. In functie de specificul echipamentului de joaca, acestea trebuie sa cuprinda doua lucruri esentiale cum ar fi asigurarea amortizarii socurilor prin materiale corespunzatoare si existenta unui perimetru de siguranta. Daca ansamblurile de joaca prezinta deteriorari, elemente rupte, ruginite sau ascutite, sunt puse necorespunzator, au stalpi sau componente indoite sau rupte, avem motive intemeiate sa luam masuri, deoarece din nou siguranta celor mici nu mai este garantata. Este important sa stim cu totii ca orice loc de joaca special amenajat are pusa la vedere o placa care specifica producatorul si un numar de telefon. Orice parinte poate sa anunte eventualele neconformitati sau potentiale pericole la numarul de telefon afisat sau la primaria de care apartine, semnaland toate inconvenientele de la locul de joaca.
   De noi depinde inlocuirea echipamentelor deteriorate sau cu grad ridicat de uzura pentru a preveni eventualele accidente si neplaceri pe care le pot provoca.  La fel cum tot de noi depinde si curatenia oricarui loc public sau luarea de atitudine atunci cand este necesar. Nu trebuie sa uitam nicio clipa ca siguranta micutilor nostri este primordiala si ca nu este deloc complicat sa semnalam aceste probleme frecvente celor competenti sa le rezolve, asigurand astfel distractia deplina a copiilor nostri, in conditii depline de siguranta.
Exit mobile version