Site icon Blog de discuții Loftrek

Locurile de joaca – Siguranta si Confort

   Indiferent ca vorbim despre locuri de joaca publice sau parcuri, despre spatii de joaca amenajate sau despre micile nise de joaca din spatele blocului, cei mici se pot rani foarte usor daca neglijam contextul in care este amenajata locatia de joaca sau felul in care se imbraca. Joaca este o activitate educationala si relaxanta in acelasi timp dar nu este deloc placut sa iti vezi copilul cum cade, se loveste si-si pune in pericol propria siguranta.
   Daca doriti evitarea acestor neplaceri si daca vreti un copil multumit aveti grija sa luati in calcul cateva elemente atunci cand alegeti un loc de joaca pentru el. Verificati in primul rand ca zona sa fie curata si ansamblurile de joaca sa nu prezinte deteriorari majore (elemente metalice de prindere incomplete, modificari in structurile metalice sau de lemn, feronerie deteriorata sau nestransa, siguranta franghiilor si a leaganelor, elemente de structura sau de legatura ruginite, suprafete de siguranta deteriorate sau inexistente) pentru a limita riscurile ca micutul sa se raneasca in timp ce se joaca.
   Trebuie sa acordam o importanta majora acestor lucruri deoarece ele pot periclita siguranta copiilor nostri si pot transforma un timp de joaca care se doreste reconfortant intr-unul neplacut. Este bine sa stim ca toate locurile de joaca trebuie sa fie verificate periodic si toate defectiunile aparute sa fie remediate de catre firma care asigura mentenanta, impunandu-se o verificare la fiecare inceput de sezon. Ca orice alte amenajari specifice, si locurile de joaca se pot repara fara costuri prea mari, cu simplitatea caracteristica tipului de defectiune. Daca avem crapaturi sau modificari in structurile echipamentelor de joaca se impune astuparea crapaturilor cu chit, nivelarea si apoi slefuirea lor, daca feroneria si elementele de legatura sunt ruginite sau crapate acestea trebuie inlocuite iar daca suprafetele de cadere sunt insuficient acoperite se poate completa nisipul sau pavimentele elastice, dupa caz.
   De asemenea trebuie sa fim atenti la imbracamintea copiilor aceasta fiind foarte importanta. Nu vom imbraca copilul prea gros sau cu haine prea stramte, nu-i vom atarna la gat fulare inutile care-l pot incomoda sau accidenta prinzandu-se in echipamentele de joaca si nici nu-i vom pune manusi groase deoarece nu va mai avea siguranta de prindere corespunzatoare se va simti supraincalzit si va transpira riscand sa raceasca, sa oboseasca prea repede sau sa devina agitat. Evitam accesoriile, mascotele sau jucariile atarnate de haine fiindca si acestea pot deveni factori de incomadare si de accidentare. Copilul trebuie sa fie imbracat lejer, in context cu vremea de afara, luand in calcul si faptul esential ca este intr-o miscare aproape permanenta, motiv pentru care nu-i va fi nici frig si nici nu va avea nevoie de “bagaje” inutile. Daca problema cu imbracamintea o putem rezolva cu usurinta cea legata de deteriorarile locurilor de joaca ramane una de competenta autoritatilor locale, insa nu trebuie sa uitam ca orice sesizare din partea noastra va grabi remedierea acestor inconveniente, si va mentine locul de joaca intr-o stare buna, utilizabil in orice anotimp.
Exit mobile version