Site icon Blog de discuții Loftrek

Mobilierul urban – Necesitate si utilitate

   De cate ori nu ne-am plimbat pe strada minute in sir cu ambalajele de hartie folosite si n-am avut unde sa le aruncam? Sau de cate ori, obositi fiind dupa plimbari lungi nu ne-am dorit sa ne odihnim putin pentru a merge mai departe? De multe ori,si in multe cazuri nu aveam prin apropiere niciun cos de gunoi si nicio banca.

   Am capatat un “renume” nu tocmai bun pentru ca aruncam pe strada tot felul de lucruri, locurile publice sunt murdare si deteriorate, sau ca ne asezam in locuri nepotrivite stricand diferite obiecte sau plante ornamentale, dobandind uneori atribute deloc laudabile. Desigur nu au niciun fel de scuza cei care se comporta asa, insa cea mai intalnita motivatie este aceea ca “nu exista niciun cos, unde sa-l arunc?” sau “sunt obosit, nu e nici o banca pe aici…” si din pacate cateodata au dreptate. Locurile publice nu arata intotdeauna cum ne-am dori si nu sunt dotate sau utilate asa cum ar trebui sa fie. Cu totii suntem de acord ca intr-o lume civilizata avem nevoie de curatenie si comfort, si ca acestea nu pot fi realizate fara o educatie corespunzatoare si niste conditii minime de disciplina.

Daca vei oferi conditii vei putea emite pretentii si aplica contraventii, daca nu, totul nu e decat o lupta cu morile de vant. Inca ne mai amintim de strazile copilariei, de vremea cand orasele abia se formau si trebuia sa ne “modernizam” si noi odata cu cartierele noastre. Eram invatati ca toate mizeriile se arunca in cosurile de pe strada si nu pe jos, ca era obligatoriu sa fi responsabil si ca niciodata nu te vei aseza pe un rond de flori sau pe bordura fiindca existau din loc in loc bancile acelea cu baza din fier rasucit, din multe scandurele vopsite, unde puteam sa stam ore in sir la povesti cu colegii de scoala, prietenii sau parintii. Azi totul s-a schimbat. Avem parcuri si locuri de joaca elegante,cu ansambluri de joaca spectaculoase si multifunctionale.

Putem opta pentru o gama variata de mobilier urban, (banci, suporturi de biciclete, mese de picnic, cosuri de gunoi, terase, garduri de imprejmuire sau foisoare), cu modele si forme deosebit de atractive, cu o multime de accesorii care tin de spatiile amenajate pentru petrecerea timpului liber, putand sa transformam spatiile publice in adevarate oaze de liniste, confortabile si sigure. Tuturor ne place sa traim in orase curate, sa ne scoatem la plimbare copiii sau prietenii in locuri agreabile, confortabile si linistite, sa putem beneficia de lucrurile perfect normale si totodata obligatorii care trebuie sa existe in orice loc public, pentru a ne bucura de timpul nostru liber in conditii perfecte.

   Depinde in mare masura si de noi ca cetateni sa traim intr-un oras curat si confortabil, prin mentinerea si pastrarea curateniei oriunde si oricand, dar si de autoritatile locale sa ne ofere conditii pentru a putea la randul nostru sa-I responsabilizam pe cei de langa noi si sa ne bucuram de orice iesire in locuri publice, in curatenie, confort, siguranta si relaxare.
   Puteti vizita site-ul firmei noastre pentru a vedea diferite modele de Mobilier Urban.
Exit mobile version