Site icon Blog de discuții Loftrek

“Parcul“ de idei al primaverii – Aparate fitness in aer liber

   Simptome clare de primavara. Stimulii estetici incep sa se activeze si ne dorim sa stam mai mult pe afara. Constientizam dorul acut de soare, de aer, de cer, de plimbarile lungi in parcuri, de miscare. Mai putin de astenie. In ultima vreme suntem din ce in ce mai astenici cand e vorba de miscare.
   Ne-am obisnuit sa stam in spatele birourilor si sa lenevim la televizor. Dar parca atunci cand se apropie primavara “parcul” de idei plimbarete si recreative creste substantial. Unul dintre atributele anotimpului rece este amorteala. Ne simtim amortiti si intepeniti in fata infuziei de soare si caldura cu care debuteaza primavara, si asa se naste in noi dorinta de a ne misca, a ne dezmorti, a ne repune in functiune. Unde sa facem asta? Cum? Cand? Iata o solutie simpla, la indemana si total necostisitoare: parcurile amenajate.
   De cate ori am trecut prin parcurile de joaca cu copii nostri si am ignorant cu desavarsire aparatele fitness montate acolo? Ne-am uitat suficient de atent la ele? Am avut curiozitatea sa incercam unul? Ne-am incumetat sa testam eficienta sau calitatile care le sunt atribuite? Aparatele fitness de exterior, pe langa beneficiile nenumarate pe care le au asupra sanatatii noastre sunt si usor de folosit, fara a implica costuri sau conditii speciale, fiind totodata la indemana oricaruia dintre noi. Indiferent ca vorbim despre aparatele fitness din gama standard sau publicitar, de cele din inox sau de cele pentru persoane cu dizabilitati, rolul lor este unul esential in mentinerea unei forme fizice corespunzatoare si a unui tonus optim. Se stie ca corpul nostru reactioneaza diferit daca facem miscarea in aer liber comparativ cu cea din spatiile inchise.
   Creierul se oxigeneaza mai mult imbunatatindu-si functiile si organismul se mentine sanatos, producand acea stare de bine si relaxare. Concepute special pentru a lucra toate grupele musculare, aceste aparate au proprietati uimitoare asupra fizicului dar si a psihicului. In functie de specificul lor acestea pot ajuta la efectuarea exercitiilor tip bicicleta sau stepper, exercitii  pentru picioare, musculatura soldurilor si taliei, muschii spatelui si ai bratelor, dezvoltarea coordonarii, mobilitatii si fortei dar si pentru activarea fluxului sanguin. Aparatele fitness de exterior insumeaza o multime de beneficii la indemana tuturor: miscare in aer liber, exercitii fizice specifice de intretinere, relaxare si socializare. De asemenea, in functie de categoria din care fac parte (standard, publicitar, inox sau pentru persoane cu dizabilitati) pot oferi in parte sau simultan caracteristici specifice (panouri pentru reclame, functii speciale sau trasee fitness). Asadar vine primavara, “simptomele” sunt clare, deci haideti sa ne miscam!
   Este sanatos, comod, usor si relaxant. Este aproape si la indemana, dar mai este si  benefic din toate punctele de vedere. Data viitoare cand iesiti in parc incercati  aparatele fitness … veti avea o parere pertinenta despre ce pot ele sa ofere si cu siguranta le veti transforma in aliati ai timpului dumneavoastra liber.
Exit mobile version