Site icon Blog de discuții Loftrek

Parcurile tematice – abordarea jocului educativ

   Cand ne ducem copiii la joaca in parcuri o facem pentru o multime de motive, toate benefice. Sa se miste (miscarea inseamna sanatate, forma fizica perfecta), sa comunice (prin comunicare intram in contact cu multe universuri umane) si sa se joace (exprimarea prin joaca dezvolta competente atat comunicative cat si de ascultare empatica).
   Noile modele de parcuri dedicate exclusiv copiilor, vorbim aici de cele tematice, combina in mod fericit oportunitati sporite de dezvoltare si educare prin joaca si miscare, oferind celor mici posibilitati noi de achizitii intelectuale si comportamentale, precum si modelarea lor.
   Aria parcurilor tematice oferite de Loftrek, este una vasta si acopera domenii admirate si iubite de catre cei mici: oceanul si marea, padurea, fortarete sau castele din povesti, animalele sau jungla, dar si tematici cu tenta predominant culturala si educativa, cum ar fi cele cu teme moderne sau de calatorie. Indiferent de tematica, ansamblurile de joaca care compun aceste parcuri sunt atractive si multifunctionale, transformand orice loc unde sunt amplasate intr-un loc de joaca dupa dorintele tuturor copiilor. Fie ca vorbim de tobogane, leagane sau balansoare, de ansambluri de joaca complexe sau de casute de joaca, (cateva dintre elementele componente ale acestor parcuri), ele sunt unanim apreciate de catre micuti si folosite ca pretext de joaca si miscare dar si ca forma de comunicare sociala. Jocul inseamna si explorarea diferitelor domenii ale libertatii, conectand in acelasi timp copiii la lumea lor, imbunatatind concentrarea, motivatia si spiritul de echipa.
   Perceput ca o activitate lejera si relaxanta, jocul se va transforma intr-o  adevarata oportunitate de invatare ce-l va solicita pe copil intr-un mod firesc, autentic si atractiv, datorita elementelor tematice din componenta acestor  parcuri. Tipurile de joc pentru fiecare activitate de invatare si educare prin joaca, sunt incluse in fiecare element care compune parcul tematic, tinand cont sa acopere varsta, preferintele sau personalitatea copiilor, dar si aptitudinile si necesitatile de dezvoltare personala ale fiecaruia. Eleganta si pitorescul lor alaturi de multifunctionalitate si utilitate fac din aceste parcuri tematice o alegere distinsa si personala a fiecarui loc care se doreste de joaca, implementandu-I pe langa o functionalitate multipla si un rafinament aparte.
Exit mobile version