Site icon Blog de discuții Loftrek

Personalizarea spațiilor de cazare – unicitate și tendințe

Segmentarea capacităților de cazare din România în funcție de confortul oferit, este în creștere, nivelul acesteia căpătând proporții semnificative. Numărul și capacitatea hotelurilor și pensiunilor cu o stea sau două stele au scăzut în ultimii ani. Conform Institutului Național de Statistică, acum doi ani ratele nete de ocupare erau clar în favoarea locațiilor cu trei stele, numărul acestora fiind în continuă creștere.

Categorii de confort

“În ciuda anilor economici dificili, atât hotelurile, cât și pensiunile din Romania s-au înmulțit în ultima perioadă, într-un ritm chiar mai mare decât în anii de boom imobiliar. In 2011, Institutul Național de Statistică numara 1.319 hoteluri, cu 73 mai multe decât în 2010. Dacă vorbim în procente, numărul de hoteluri și moteluri a crescut cu 8% în 2011, față de 2010, iar în 2010 cu 6% față de anul anterior, în timp ce în anii pre-criza ratele de creștere nu au depășit 4%”. Tendintele de crestere in 2012, 2013 si 2014 s-au pastrat cu un ton mai moderat.

Loc de joaca hotel

Pretențiile consumatorilor de turism sunt și ele în creștere, aceștia optând  pentru servicii complete, care să le ofere confort total. Indiferent dacă vorbim de turismul cultural, sportiv, social, cel de evenimente sau de relaxare, pretențiile și preferințele consumatorilor sunt similare, aproape identice.

 

Ce înseamnă confort total în accepțiunea turistului român?

Pentru aceasta ar trebui să schițăm un profil al acestuia, în linii mari, cu câteva părți esențiale. Cei care pleacă în vacanțe sunt de regulă cupluri (în proporție de 86%), din care familii cu un copil (12%) sau doi copii (2%). Ca număr de stele, turistul român optează in proporție de 40,2% pentru 3*, 30,1% pentru 4*si doar 15,3% sunt interesati de servicii hoteliere de 5 sau 6*. Vârsta acestora este sub 50 de ani, și majoritatea au un job solicitant, amatori de călătorii și cu o situație financiară bună (sursa: Jurnalul Național).

Loc de joaca pensiune

Obiectivele fiecărui manager de hotel sau pensiune sunt creșterea gradului de ocupare alături de mulțumirea totală a clienților, prin oferirea acestui confort total solicitat. Un hotel sau o pensiune cu grad înalt de ocupare vor deveni din ce în ce mai cunoscute, bucurându-se de recomandări din partea vizitatorilor lor. Serviciile de care aceștia beneficiază vor fi propagate în funcție de calitatea lor.

Pe lângă  locație, serviciile asigurate sau atitudinea angajaților, nu putem vorbi despre confort total fără să menționăm locurile de joacă. Acestea au devenit un atu esențial în preferințele familiilor cu copii de pretutindeni. Ele s-au perpetuat datorită creșterii mai mult decât semnificative a gradului de ocupare a pieței hoteliere de către această categorie de consumatori de servicii turistice.

Locurile de joacă deținute de hoteluri sau pensiuni au căpătat o apreciere unanimă datorită avantajelor pe care acestea le oferă familiilor cu copii. Conform ultimelor sondaje efectuate, copiii au un important cuvânt de spus în alegerea spațiilor de cazare. Părinții își doresc concedii plăcute și relaxante alaturi de copiii lor și nu o alergare continuă de a duce copiii la locuri de joacă situate departe de locul lor de cazare. Vacanțele sunt destinate relaxării și nu căutării de activități plăcute pentru copii.

Sugestie loc de joaca

Cum arată locul de joacă de la hotelul sau pensiunea voastră? L-ați recondiționat sau schimbat recent? Arată acesta la același nivel cu hotelul sau pensiunea voastră? Dacă un copil se uită alături de părinți la o potențială destinație de vacanță, pe site-ul vostru, le-ar spune părinților că vrea să meargă acolo?

Tendințele în amenajarea locurilor de joacă pentru hoteluri sau pensiuni sunt înclinate clar spre multifuncționalitate fară a neglija designul. Au câștigat popularitate locurile de joacă tematice, care conferă o distincție aparte și un pitoresc irezistibil. Echipamentele de joacă profesionale nu sunt doar sigure sau atractive, ci și multifunționale și rezistente.

Alaturi de marketingul on-line sau investițiile în capacitate, tendințele de personalizare ale locurilor de cazare includ și locurile de joacă, care pot fi personalizate la rândul lor, în funcție de câteva criterii esențiale.

Loc de joaca hoteluri sau pensiuni

Dacă sunteți vizitați de mai multe familii cu copii și traficul acestora este unul ridicat, recomandarea noastra este în favoarea locurilor de joacă de exterior. Publicati pozele locurilor de joaca si a punctelor suplimentare de atractie pentru copii pe toate mediile online prin care va faceti publicitate, pentru ca pot constitui un element de decizie important pentru o familie cu copii.

Pentru cei care au spații interioare disponibile (hoteluri mari),  recomandăm locuri de joacă de interior (modulare etajate), care pe lângă avantajul spațiului redus pe care îl ocupă, oferă posibilități multiple de joacă în orice anotimp, indiferent de vreme.

Acolo unde permite spațiul se poate opta pentru combinații de echipamente pentru toate grupele de vârstă sau chiar parcuri tematice, pentru hotelurile sau pensiunile cu o arhitectură pretențioasă.

     

Pentru spații disponibile de dimensiuni medii, ideale sunt centrele de joacă. Acestea nu ocupă spațiu prea mult și conțin elemente care acoperă mai multe activități preferate de copii.

Indiferent de mărimea locului de joacă sau de structura acestuia, posibilitațile de amenajare sunt multiple. Tematicile conferă eleganță iar impactul vizual al unui loc de joacă amenajat profesional nu poate fi contestat. Atributele acestuia constituie categoric argumente în favoarea unei astfel de personalizări.

Un spațiu dedicat pentru joacă înseamnă confort pentru orice familie cu copii. Este parte importantă din confortul total solicitat de către turistul român sau strain. Prezintă avantajul că, indiferent de anotimp, oferă posibilitați de divertisment pentru cei mai mici dintre oaspeți.

O altă tendință de personalizare a spațiilor aferente hotelurilor sau pensiunilor, care au ca destinație modalitațile de petrecere a timpului liber de către turiști, sunt zonele fitness.

Zona fitness hotel

Dacă există spații verzi de dimensiuni generoase, sau faleze apropiate, amenajarea unei zone fitness de exterior va fi binevenită. Aparatele  din acestă categorie se bucură de un renume binemeritat, dar și de un loc preferențial în topul consumatorilor de vacanțe. Dacă nici în vacanță nu fac mișcare când o vor face? Alături de locurile de joacă, unde copiii sunt activi și veseli, exercițiile sănătoase ale părinților vor completa un timp liber plăcut și relaxant. Acestea se pretează foarte bine și la hotelurile de nișă, destinate anumitor segmente de public (hoteluri sportive, stațiuni pentru recuperare, climaterice, baze de tratament).

     

Marile companii hoteliere internaționale si-au mărit investițiile în acest sector, prevăzând de asemenea fonduri suplimentare pentru proprietățile lor. Multe facilitati din Turcia de exemplu au locuri de joaca uriase si foarte frumoase. Și pentru România aceasta înseamnă o intensificare a competiției cu ofertele de la nivel global, stimulându-ne să ținem pasul cu ritmul lor de investiții. Turiștii români sau străini întrunesc o mulțime de similitudini în preferințe. Confort total este expresia cheie.

Daca vrem sa fim competitivi cu piata din Ungaria, Austria, Grecia sau Turcia trebuie sa investim semnificativ in facilitati de distractie si joaca.

Exit mobile version