Site icon Blog de discuții Loftrek

Pregatire fizica impecabila – Trasee si baze fitness 4FCircle

Trasee si baze fitness 4FCircle 1
Trasee si baze fitness 4FCircle 1

   Inca dinaintea Primului Razboi Mondial, armata si jandarmeria au fost piese de baza in angrenajul militar, in toate teatrele de operatiuni si in toate situatiile cand prezenta lor a fost necesara. Alaturi de ei, politia si pompierii, au de asemenea un rol de o importanta covarsitoare in aparatul de stat, iar academiile care sunt responsabile de pregatirea acestor cadre nu au deloc o misiune usoara, avand in vedere standardele la care trebuie pregatit personalul activ al acestor categorii de institutii. Conditia lor fizica este un element esential si obligatoriu dat fiind tipul de munca pe care il desfasoara, dar si durata acestuia, ele impunand o pregatire fizica impecabila. Pentru a facilita acest lucru, este nevoie de baze sportive de antrenament speciale, care sa insumeze prin componenta si diversitate, toate elementele necesare unei pregatiri fizice optime, recomandata acestor categorii. Programele concepute pentru acest gen de antrenamente la nivel profesional, sunt recomandate de catre institutii de medicina sportiva sau scoli sportive, special pentru o performanta fizica si psihica superioara.

Trasee si baze fitness 4FCircle2

   Oferta Loftrek pentru bazele de antrenament ale acestor institutii este una pe cat de eficienta pe atat de practica, compusa din trasee si baze fitness 4F Circle, cu o structura compatibila unei pregatiri fizice la nivel superior, asa numitul “military fitness”. Armata Britanica are implementate mai multe grupe de programe de fitness dar si circuite fitness care implica dezvoltarea si dobandirea de abilitati specifice, de lucru in echipa si dezvoltarea spiritului de solidaritate si parteneriat, puse in practica cu eficienta si rentabilitate. In ultima vreme, datorita efectelor deosebit de benefice asupra randamentului si starii fizice si psihice dobandite de catre utilizatorii acestor baze de antrenament, optarea pentru acest gen de amenajari baze fitness este in continua crestere. Profilul de exigenta ridicat al interventiilor pe care sunt nevoite sa le execute aceste categorii, impun o conditie fizica perfecta alaturi de o detasare psihica totala.

Trasee si baze fitness 4FCircle 3

   Coordonarea, forta, echilibrul, concentrarea, tehnica si rezistenta, precum si combinatia intre aceste calitati in exercitii complexe, trebuie sa rezulte din alcatuirea traseelor de fitness, dar si din modulele dedicate mai multor sectiuni. Primul modulul, destinat mobilitatii, simplifica exercitiile de incalzire cu statii de intindere, modulul al doilea este dedicat coordonarii si contine piste de balans, franghii, piste cu pedale si platforme plutitoare, toate concepute sa puna accent pe exercitiile care dezvolta coordonarea. Modulul al treilea se axeaza pe forta, care este de asemenea foarte importanta, aparatele componente ale acestui modul fiind statii de genuflexiuni, statii de flotari sau de tractiuni, extensii spate sau combinatii intre abdomene si ridicare picioare. Al patrulea modul pune accentul pe relaxare si regenerare, fiind compus din balansoare, leagane pat, leagane Swing, ansambluri de sezut si grupuri de mese de joaca, mese de sah sau piste de boccia.

   Armata Federala din Munchen se pregateste si se antreneaza pe aceste tipuri de trasee si module, efectuand alaturi de scoala sportiva Warendorf, antrenamente complexe, la doisprezece aparate diferite, insumand toate compartimentele necesare unei pregatiri fizice impecabile. Grupurile tinta pentru acest tip de aparate fitness profesionale nu sunt doar armata, pompierii, jandarmeria sau politia ci si scolile sau asociatiile sportive, echipele de fotbal, handball, baschet, sau orice alte sporturi de performanta, ele putand fi combinate sau adaptate in functie de exercitiile fizice specifice fiecarui grup.

Exit mobile version