Site icon Blog de discuții Loftrek

Siguranța locurilor de joacă necesită implicare?

A venit primăvara! Vremea plăcută de afară trimite copiii din nou la joacă în parcurile și locurile de joacă special amenajate. Dar cum arată acestea la început de sezon? Prezintă siguranță pentru micuții noștri?

Peste tot în lume, există o preocupare crescută din partea celor mari pentru siguranța la locurile de joacă. Există diverse programe, campanii sau săptămâni dedicate atât implementării de noutăți care să îmbunătățească condițiile la locurile de joacă cât și nenumărate abordări contructive, inițiative sau luări de poziție în acest sens.

Perioada 20-24 aprilie 2015, este declarată în SUA, săptămâna siguranței la locurile de joacă. Este o perioadă în care punctele centrale devin  locurile de joacă în aer liber, aflate peste tot, în parcuri sau cartiere. Este un timp în care putem învăța să folosim corect locurile de joacă, să-i învățăm pe copii să fie responsabili și conștienți de eforturile pe care le depun adulții pentru a construi, întreține și menține aceste locuri funcționale și sigure.

Locurile de joacă nu devin sigure de la sine. Ele au nevoie de oameni ca noi, care să acționeze!
Cum ne putem implica? Iată câteva idei simple, pe care le putem împrumuta:
Ce ziceți? Vi se pare greu să vă implicați? Credeți că avem nevoie și noi de o săptămână a siguranței la locurile de joacă?

http://www.playgroundsafety.org/safety-week/introduction – articolul in engleza despre eveniment

 

Exit mobile version