Site icon Blog de discuții Loftrek

Facilitati hoteliere: Tendinte în 2015

Pregătirile pentru sezonul estival sunt în toi. Hotelierii și proprietarii de pensiuni pregătesc ca în fiecare an, surprize plăcute vizitatorilor de la malul mării. Pachetele de servicii se înnoiesc, clădirile se renovează, surprinzând prin noutate și inedit în fiecare sezon.

Pe lângă  locație, serviciile asigurate sau atitudinea angajaților, nu putem vorbi despre confort total fără sa mentionam locurile de joacă. Acestea au devenit un atu esențial în preferințele familiilor cu copii de pretutindeni. Ele s-au perpetuat datorită creșterii mai mult decât semnificative a gradului de ocupare a pieței hoteliere de către această categorie de consumatori de servicii turistice.

Site-urile de turism specializate pe pachete de vacanțe, aliniază hotelurile sau pensiunile după facilitățile și serviciile pe care acestea le oferă, locurile de joacă fiind deja condiții obligatorii, datorită cererii acestora pe piața turistică,  copiii având un important cuvânt de spus în alegerea spațiilor de cazare.

Iată câteva noutăți și propuneri  exclusive ale acestui sezon  în materie de divertisment și relaxare, pentru completarea pachetelor de servicii de cazare, implementate cu succes de către dezvoltatorii hotelieri din Europa, foarte bine primite de către turiștii de pretutindeni:

Umbrarele pentru locuri de joacă, o altă noutate a acestei veri. Instalarea acestora va permite utilizarea locului de joacă și atunci când apare soarele, nemaifiind nevoie de retragerea copiilor în interior, acestea oferind protecția necesară împotriva soarelui, evitând  totodată supraîncălzirea echipamentelor.

Conceptul i-play este noutatea absolută a acestei veri, un sistem revoluționar de joacă în aer liber, care asociază jocul creativ cu cel digital. Conceput pentru a atrage copiii spre jocul interactiv folosindu-se de exercițiile fizice, i-play oferă atât activitate fizica cât și socială, îmbinând joaca cu sportul, în cel mai benefic mod cu putință: distracție și mișcare în aer liber.

Gonflabilele acvatice sunt irezistibile pentru toate categoriile de vârstă, fiind recomandate pentru hotelierii care dețin piscine, atât în aer liber cât și acoperite, fiind prilejuri de amuzament, recreere și bălăceală. Indiferent că vorbim despre jocuri sau competiții, forma și designul deosebit de atractiv al acestora( tobogane, vaporașe, curse cu obstacole, insule plutitoare), vor invita la distracție și interacțiune toți oaspeții pe care-i găzduiți.

Hip-Hop Surf aduce în prim plan un joc total diferit, folosind o platformă rotundă pe arc, cu ajutorul căreia se poate “naviga” în deplină siguranță, aspectul acesteia fiind asemănător cu al unui catamaran de dimensiuni mici.  Moderne și exclusiviste, modelele din această categorie sunt o provocare și o experiență captivantă pentru toți utilizatorii lor. Forma  unică și tematicile moderne dau ocazia celor mici să exploreze lumi noi, pline de creativitate și fantezie.

Parcul cu jocuri de apă, o altă noutate pentru sezonul estival. Creativitatea și îndemânarea copiilor vor fi răsplătite prin crearea de acumulări, scurgeri sau căderi de apă, precum și de modelarea nisipului sau noroiului.

Tendințele în amenajarea locurilor de joacă pentru hotelurile sau pensiunile de pe litoral sunt înclinate clar spre multifuncționalitate fară a neglija designul. Au câștigat popularitate locurile de joacă tematice, care conferă o distincție aparte și un pitoresc irezistibil.

Alaturi de marketingul on-line sau investițiile în capacitate, tendințele de personalizare ale locurilor de cazare includ și locurile de joacă, care pot fi personalizate la rândul lor, în funcție de câteva criterii esențiale.

Dacă sunteți vizitați de mai multe familii cu copii și traficul acestora este unul ridicat, recomandarea noastra este în favoarea locurilor de joacă de exterior. Pentru cei care au spații interioare disponibile (hoteluri mari),  recomandăm locuri de joacă de interior (modulare etajate), care pe lângă avantajul spațiului redus pe care îl ocupă, oferă posibilități multiple de joacă în orice anotimp, indiferent de vreme.

Acolo unde permite spațiul se poate opta pentru combinații de echipamente pentru toate grupele de vârstă sau chiar parcuri tematice, pentru hotelurile sau pensiunile cu o arhitectură pretențioasă.

Pentru spații disponibile de dimensiuni medii, ideale sunt centrele de joacă. Acestea nu ocupă spațiu prea mult și conțin elemente care acoperă mai multe activități preferate de copii.

Indiferent de mărimea locului de joacă sau de structura acestuia, posibilitățile de amenajare sunt multiple. Tematicile conferă eleganță iar impactul vizual al unui loc de joacă amenajat profesional nu poate fi contestat. Atributele acestuia constituie categoric argumente în favoarea unei astfel de personalizări.

Dacă există spații verzi  sau faleze apropiate, amenajarea unei zone fitness de exterior va fi binevenită.  Echipamentele pentru sport sunt o variantă clasică, ideală pentru locațiile de la malul mării, care nu beneficiază de spații generoase. Acestea se pretează foarte bine și la hotelurile de nișă, destinate anumitor segmente de public (stațiuni pentru recuperare, climaterice, baze de tratament).

Zona fitness pe faleza

Marile companii hoteliere internaționale și-au mărit investițiile în acest sector, prevăzând fonduri suplimentare pentru proprietățile lor. Multe facilități din Turcia de exemplu, au locuri de joacă uriașe și foarte frumoase. Și pentru România aceasta înseamnă o intensificare a competiției cu ofertele de la nivel global, stimulându-ne să ținem pasul cu ritmul lor de investiții. Turiștii români sau străini întrunesc o mulțime de similitudini în preferințe. Confort total este expresia cheie.

Investirea în facilități de distracție și joacă vă va propulsa în topul celor mai căutate spatii de cazare, atribuindu-vă competitivitate și compatibilitate cu piețele turistice vecine din Bulgaria, Croația, Italia, Franța, Turcia sau Grecia.

 

Exit mobile version