Site icon Blog de discuții Loftrek

Refacerea infrastructurii sportive din parcuri devine o prioritate?

Calisthenics1
Calisthenics – forma fizica perfecta

Salutăm propunerea Ministerului Tineretului și Sportului de a avea printre obiectivele principale promovarea și susținerea sportului de masă, alături de amenajarea unor sectoare pentru sport în toate parcurile din România.

Beneficiul extraordinar de a face mișcare spontan, atunci când dorești și îți permite timpul, fără a plăti abonamente și  fără programare, precum și avantajul de a socializa alături de prieteni sau de echipă, în aer liber, va încuraja cetățenii să adopte un stil de viață sănătos.

Promovarea acestui  stil de viață  a devenit o prioritate națională, în urma statisticilor descurajante care privesc obezitatea și sedentarismul pe fondul lipsei de mișcare, cu care se confruntă aproape toate țările lumii, în special în rândul copiilor și tineretului.

Legat de amenajarea acestor sectoare pentru sport în parcurile publice, acestea pot fi realizate cu costuri minime dacă se optează pentru mini baze sportive sau fitness, cu echipamente rezistente și ușor de folosit.

Un “curent” care se bucură de mare succes în țările europene dar și peste ocean, este Calisthenics. Încă timid în România, dar cu mare impact la adolescenți și tineri, acest tip de mișcare combină fitnessul muscular cu cel cardiovascular, oferind în plus tipuri de exerciții destinate creșterii flexibilității, folosind greutatea corpului. Acestora li se alătură și îmbunătățirea abilităților psihomotorii, cum sunt echilibrul, agilitatea și coordonarea.

Echilibru și mobilitate în aer liber

Comunitățile, organizațiile și grupurile existente în țara noastră, care au ca obiectiv principal practicarea calithenics-ului sunt încă în număr mic, dar interesul pentru acest gen de mișcare în spațiul public este în creștere datorită nenumăratelor sale beneficii, care combină mișcarea în aer liber cu sportul, dar și a faptului că este un sport de masă.

Unii o numesc “cea mai adevărată metodă de antrenament”, alții îi spun “mod de viață miraculos”, voi ce părere aveți? V-ar plăcea în parcul vostru o bază calisthenics?

Exit mobile version