branding

Loftrek știe că planificarea amenajării unui loc de joacă de la început până la final poate reprezenta o provocare.

De aceea ne-am gândit să va punem la dispoziție un ghid online. Echipă noastră vă poate ajuta în fiecare etapă.

Înainte de a începe este foarte important să cunoașteți capitolul de legislatie cât și cel de siguranta.

Vă punem la dispoziție scenarii de cost pentru a putea planifica bugetul proiectului dumneavoastră de amenajare a locului de joacă.

1. Bugetare loc de joaca

Costurile asociate fiecarui proiect de loc de joaca variaza in functie de cativa factori. Va punem la dispozitie scenarii de cost pentru a putea planifica bugetul proiectului dumneavoastra de amenajare loc de joaca .

2. Design loc de joaca

In cazul in care designul locului de joaca necesita modificari, impreuna cu echipa tenhica va vom oferi adaptarea potrivita, astfel incat echipamentul de joaca sa corespunda standardelor de siguranta in vigoare.

3. Comanda locului de joaca

Plasarea comenzii pentru produsul dumneavoastra este foarte simpla. Va rugam sa ne trimiteti un email sau un fax cu datele de facturare si echipamentele pentru care optati, adresa de livrare si daca doriti sa optati pentru serviciile de instalare.

Important - Cititi sectiunea de Standarde si legislatie cu privire la locurile de joaca

4. Instalare loc de joaca

In aceasta sectiune va oferim un ghid care contine lucrurile pe care este bine sa le luati in considerare cand faceti pregatirile pentru instalarea locului de joaca. De asemenea puteti regasi informatii referitoare la Intretinere si Supraveghere.

Planificarea bugetului pentru amenajarea unui loc de joaca

Bugetarea unui loc de joaca reprezinta primul pas din proces si este in mod cert pasul cel mai important. Mai jos va prezentam cateva elemente cheie pe care este bine sa le aveti in vedere pentru planificarea bugetului proiectului pentru locul de joaca.

1. Alegerea echipamentului de joaca

Loftrek va ofera echipamente de joaca care aduc un aport important la sanatatea copiilor prin tonifierea corpului, imbunatatesc circulatia sanguina si contribuie la dezvoltarea echilibrului si a abilitatilor de socializare prin joaca.
Intrucat optiunile sunt numeroase, puteti simplifica procesul tinand cont de cateva elemente care va vor ajuta sa stabiliti ce model/componente sunt adecvate proiectului dumneavoastra.
• grupele de varsta care vor utiliza echipamentul de joaca;
• dimensiunea spatiului pe care doriti sa il alocati amenajarii locului de joaca;
• numarul de copii pe care doriti sa ii gazduiasca. In mod ideal, un echipament de joaca trebuie sa se adreseze nevoilor si asteptarilor copiilor, de aceea este bine sa stabiliti daca amenajarea va contine un singur ansamblu de joaca sau va contine si echipamente de sine statatoare (hinta, balansoar, cataratoare, figurina pe arc, rama de nisip)
• tipurile de activitati pe care doriti sa le promovati (fitness/activitati sportive, mai multe tobogane, elemente de catarare, etc);
- va sugeram sa luati in considerare costurile care pot aparea pe durata de viata al locului de joaca. In afara de costurile de achizitie a locului de joaca, transport si instalare, pot aparea costuri de inspectare, intretinere, reparatie, atat pentru echipamentul de joaca, cat si pentru suprafata din perimetrul de siguranta a locului de joaca.

2. Suprafata alocata locului de joaca

- stabiliti dimensiunea totala si forma spatiului alocat pentru echipamentul de joaca;
- decideti ce tip de material veti folosi pentru acoperirea suprafetei de siguranta (poate fi nisip, pietris sau pavimente elastice); Tipul de suprafata utilizat are un impact major in costul locului de joaca de-a lungul intregului sau ciclu de viata. Exista mai multe tipuri de suprafete care se potrivesc oricarui buget. Unele suprafete necesita o intretinere simpla anuala (ex. pietris/nisip), iar altele nu necesita nici un fel de intretinere (ex. suprafetele cauciucate). Intretinerea anuala inseamna de cele mai multe ori completarea suprafetei cu material nou , in scopul mentinerii capacitatii de absorbtie a socurilor. Atentie - nisipul sau pietrisul provoaca in timp o uzura mai ridicata a echipamentelor de joaca in comparatie cu pavimentele elastice.

3. Instalarea locului de joaca

- pregatirea terenului (indepartare vegetatie - arbusti, trunchiuri de copaci, nivelare, verificare daca nu exista cabluri/conducte la mai putin de 70 cm adancime);
- instalarea echipamentului;
- instalarea suprafetei care va acoperi perimetrul de siguranta;
- eventuale costuri aditionale (acestea trebuie anticipate si evaluate).

4. Transportul echipamentelor de joaca

- costul transportului echipamentelor de joaca pana la locatia in care vor fi instalate;

5. Mobilier urban pentru locul de joaca

- in cazul in care doriti utilizarea mobilierului urban in perimetrul in care va fi amplasat locul de joaca, este necesar sa alocati un buget si pentru acest tip de echipamente. Intr-un astfel de proiect este indicat sa luati in considerare si amplasarea elementelor de mobilier urban precum: banci si mese pentru copii si parinti, cosuri de gunoi, suporturi pentru biciclete .Trust marks

© 2006 - 2023 Loftrek SRL